Amati är ett hudvårdsmärke med hög kvalitet som säljs på utvalda hudsalonger. Företaget grundades 1996 med en vision om att tillhandahålla naturliga produkter med minsta möjliga miljöpåverkan. Produkterna är inte testade på djur och i sortimentet ingår bland annat nagellack, foundation och sminktillbehör som borstar. Amati packar sina produkter i vackra träaskar som tillverkats av möbelspill från odlade träd. Till ytterförpackningarna har återvinningsbart papper och kartong använts. Rakt igenom strävar företaget efter hållbarhet, både på makeupen och i tillverkningsprocessen. Priserna är mycket konkurrenskraftiga och på samma eller lägre nivå än liknande produkter vad gäller kvalitet. Både media och yrkesverksamma makeup-artister hyllar märket.

Amati lägger ned tid på en tilltalande design. Borstarnas skaft, puderdosans lock och läppstiftets etui har alla fått ett mjukt och lent träfodral, som gör att märket upplevs som extra lyxigt att använda. Förpackningarna går dessutom att återanvända genom ett refillsystem. Den stora produktserien gör att du som kund kan få smink som harmonierar i färger, allt från tånaglar till ögonskugga kan matchas i nyans. Helheten blir fantastisk och du slipper spendera onödig tid på att hitta ett läppstift som passar någorlunda till dina nymålade naglar. Produkterna är producerade enligt EU:s hårda regler för att du som bär makeupen ska känna dig säker.

Amati håller hela dagen

Att Amati är naturliga och använder sig av rena råvaror som varken innehåller något från djur eller är testade på djur gör märket till ett bra alternativ för veganer och andra som vill ha djurfria produkter. De är även vårdande och snälla mot huden. Foundation och puder sitter kvar på huden hela dagen, en del märken tenderar till att “rinna av” framåt lunch om huden är fet, men inte Amatis produkter. Deras foundation ger en bra bas som slätar ut hudtonen utan att huden ser spacklad ut. Inte heller innehåller märket mineraloljor, vilka kan täppa till porerna, däremot har de en hel del vårdande A och E-vitamin.