Brasiliansk vaxning

Brasiliansk vaxning är en hårborttagningsmetod som du säkert har hört talas om, men hur mycket vet du egentligen om den? Det här är en typ av intimvaxning där könshåret tas bort. Den här metoden brukar hos de flesta salonger bara erbjudas för kvinnor. Man tar helt enkelt bort allt, eller så gott som allt könshår för ett hårfritt och lent resultat. Vissa tycker att detta är väldigt fördelaktigt under sommarsäsongen, då det ger dem möjlighet att gå i vilka bikinitrosor eller vilken baddräkt som helst utan att behöva fundera över håret som annars kan sticka fram. Andra vaxar sig året runt, och tycker helt enkelt att detta är mer bekvämt oavsett årstid.

Att tänka på vid behandling

Eftersom de flesta vet att huden i området där en brasiliansk vaxning sker är känslig, finns det många som oroar sig över eventuell smärta. En naturlig följdfråga är därför naturligtvis huruvida det gör ont eller inte att genomgå den här typen av hårborttagningsbehandling. Det är svårt att ge ett allmängiltigt svar på frågan eftersom det är högst individuellt. Vissa är mer smärtkänsliga än andra, vilket innebär att vissa tycker att det gör lite ont, medan andra inte tycker att det är något att bry sig om alls. Det är viktigt att komma ihåg att det kan upplevas som lite obehagligt vid första tillfället, på grund av att det då finns grövre hår och tjockare rötter. Om du ser till att följa upp behandlingen med fler kommer inte de nya hårstråna hinna rota sig, och du får en tunnare behåring, vilket gör behandlingen betydligt mer smärtfri. Ett lämpligt intervall för behandlingarna är 4 till 6 veckors mellanrum. Då hinner du få en viss utväxt, men stråna hinner inte bilda grova rötter. Det innebär ett så bra resultat som möjligt och en så smärtfri behandling som möjligt.

Klädsel vid behandling

Många salonger som erbjuder brasiliansk vaxning rekommenderar att du på behandlingsdagen har på dig bekväma och löst sittande underkläder av bomull, så att huden kan andas. Det är viktigt att de inte sitter åt för mycket, då det kan skapa obehag efter behandlingen.

Viktigt att veta

Det är viktigt att du väljer en salong som du känner dig bekväm med att besöka. Läs gärna rekommendationer för att se vad andra kunder har lämnat för omdömen. Välj ett företag som fått positiva omdömen och gott om rekommendationer. Många kan tycka att det känns besvärligt och obekvämt att besöka en okänd person för en så intim behandling som just brasiliansk vaxning. Det är dock viktigt att tänka på att detta är något helt naturligt för alla som arbetar med detta. Det finns heller inget hinder mot att genomgå en vaxning under menstruation, vilket är en fråga som ofta dyker upp. Vissa är lite mer känsliga för smärta under menstruationen, men i övrigt finns inga hinder. Om du vill gå på din inbokade behandling under den tid du menstruerar, ser du helt enkelt till att använda tampong den dagen. Hygienen är naturligtvis högsta prioritet för de som driver de här behandlingarna och de är mycket noga med rengöring och att upprätthålla god hygien, så det finns inget sådant att oroa sig över.