Brun utan hälsorisker

Under den mörkare halvan av året är den sol vi får på naturligt vis nästintill obefintlig. För den som förutom D-vitamin även eftersträvar den där vackert solkyssta hudtonen finns dock andra alternativ. Solarium har länge varit ett populärt sådant, men på senare dagar har det även tillkommit flera desto mer hälsosamma alternativ.

Hälsomedvetna val

Det är inget nytt att det innebär vissa risker att vistas i solen och att sola solarium. Den UV-strålning som huden utsätts för ökar risken för hudcancer avsevärt, men trots detta spenderar många fortfarande mycket tid med att pressa i solstolen eller solariet för att se bruna och fräscha ut. Men det har blivit mer och mer populärt under de senaste åren med så kallad spraytan på salong samt brun utan sol för hemmabruk. Den stora fördelen med den här typen av produkter jämfört med solarium är att de inte är hälsoskadliga över huvud taget. Brun utan sol finns i mängder av utföranden och i varierande prisklasser. En brun utan sol-produkt kan exempelvis ha en formula som en mousse, gel, lotion eller spray. Vissa är framtagna särskilt för ansiktet eller kroppen, medan andra fungerar lika bra för båda.

Bli brun direkt eller bygg upp brännan successivt

Vissa produkter är framtagna för att omedelbart efter applicering ge en flera nyanser mörkare hudton. En del kan sedan duschas bort men det finns även de produkter som ger ett mer permanent resultat. Fördelen med en produkt som ger huden färg direkt är att det är lätt att se var applicering har skett, vilket minskar risken för fläckighet. Det finns även de produkter som inte ger en lika intensiv ton och som istället är till för att successivt bygga upp en naturlig och varaktig bränna. Lotion är en vanlig variant som dessutom ofta har återfuktande egenskaper. Brun utan sol i en sprayflaska kan vara ett bra alternativ för den som prioriterar ett jämnt och fint resultat och dessutom vill slippa den kladdiga appliceringen med händerna. I den uppsjö av olika produkter som marknaden erbjuder finns garanterat någon som passar de allra flesta!